Niels en Martine zijn de oprichters van de inmiddels 4 Odensehuizen in Friesland. Ze zijn gestart in Leeuwarden in 2016, een jaar later werden Burgum en Drachten gerealiseerd. In 2010 richtten ze het 1e Jungheimercafe voor mantelzorgers van jonge mensen m met et dementie in Leeuwarden op en in 2020 werd het 2e cafe geopend in Drachten. In 2013 hebben ze een dagbesteding opgericht speciaal voor jonge mensen met dementie. 

Als ervaringsdeskundigen weten zij heel goed hoe het zware ziekteproces kan verlopen. In de periode als mantelzorgers hebben ze veel geleerd. En die ervaring delen ze nu met de bezoekers van het Odensehuis. 

Marte en Janny zijn vrijwilligsters in het Odensehuis. Marte is ervaringsdeskundige, want haar vader had Alzheimer. Marte kwam met heit al in het Odensehuis in Leeuwarden, later in Drachten. Marte is sindsdien vrijwilligster in Burgum en nu in Heerenveen. Haar expertise helpt mensen verder. 

Janny heeft al jaren ervaring als vrijwilligster in Coornhertstate. Ze voelt zich verbonden met kwetsbare mensen in onze maatschappij. Vanuit haar werk vroeger heeft ze ook ervaring opgedaan met mensen met dementie. Een mooie combinatie om te delen in het Odensehuis. 

 

Niels Nijdam

 

 Martine Adema

Marte Wester

Janny Gunnink